På internationalt plan

HBO, Netflix og BBC hyrer i dag intimitetskoordinatorer på alle deres produktioner, og den amerikanske skuespillerfagforening, SAG, har udarbejdet overordnede retningslinjer til skuespillerne og producerne. I Finland har den finske producentforening ligeledes udarbejdet retningslinjer, hvor den enkelte fagperson kan hente hjælp, hvis man er usikker på processen. 


DR er pt. ved at udforme egne retningslinjer efter samtale og sparring med Miriam.


 Miriam samarbejder med intimitetskoordinator Malin B. Erikson i Sverige og har yderligere andre saarbejdspartnere i bl.a. Sydafrika, England, Finland og USA.

Udtalelse

Allerede 5-10 minutter inde i mit første møde med  Miriam kunne jeg hurtigt mærke, HVOR stort et behov, der faktisk var for lige netop denne slags vejledning. Og ikke mindst mærke på egen krop, hvor betydelig en forskel Miriams vejledning også fik for min egen skuespillerpræstation. Ikke bare slog Miriam fast, at SELVFØLGELIG var personlig grænsesætning tilladt, så lærte hun også både mig og min medskuespiller forskellige teknikker til, hvordan vores intime scener blev autentiske uden at værevirkelige.


Miriams  ro og kompetence affødte automatisk et mod hos mig, om at turde flytte egne grænser i et komfortabelt tempo, uden nogensinde at overskride dem.  Hendes falkeblik for, at vores egne intimsfærer ikke blev overskredet, var mange gange mere årvågent, end vi selv var.


Jeg ejer vitterligt ikke nok ros, som kan give et fuldstændigt retfærdigt billede af Miriams arbejde som intimkoordinator. Jeg vil til enhver tid vil anbefale instruktører såvel som andre skuespillere at arbejde sammen med Miriam. En intimkoordinator som hende på et filmset er guld værd, og man vil gøre sig selv; sit sind, sin krop og sine grænser, en kæmpe tjeneste, der ligeledes vil give et positivt afkast på skuespillernes fremtidige performances!"


- Ditte Amalie Hagelund Johansen, skuespillerinde